Resetare parola

FETHIYE - OLUDENIZ

  Zona Gocek - Fethiye - Oludeniz ocupa una din cele mai spectaculoase regiuni din Turcia. Este vorba de coasta Liciei antice, presarata cu morminte sculptate pe fetele stancilor, care a fost renumita de-a lungul timpului si pentru altceva: piratii.

  Piratii si-au avut aici cuib inca de acum peste 3000 de mii de ani si posibil ca si astazi sa mai fie comori pierdute, ingropate pe vreo insula, sau ascunse printr-o pestera inaccesibila.
  In scrierile antice au inceput sa apara mentionari despre un popor barbar si lipsit de scrupule, care prada orasele de coasta din Anatolia, Grecia si Siria, ajungand cu jaful pana in sudul Levantului si Egipt. Neamurile de pirati erau numite Lukki sau Lukka si se crede ca ar fi fost primii licieni care aveau sa se uneasca mai tarziu intr-o confederatie puternica de orase. Ramses al III-lea a fost primul care a organizat o campanie militara impotriva piratilor, atacandu-i pe acestia cu flota egipteana. Campania a avut succes, si pentru un tip, navigarea in Mediterana a devenit sigura.
  Dar, precum in "Stapanul Inelelor", samanta raului a ramas si avea sa renasca, ba chiar sa fie intretinuta de interesele Romei: comertul cu sclavi. Cum comertul cu sclavi s-a practicat pana in secolul XIX, "meseria" de pirat a fost infloritoare pana la abolirea sclaviei si impunerea prin forta a masurilor anti piraterie. Marina Regala Britanica este cea care a reusit sa starpeasca aceasta pacoste de pe coasta Liciei si sa impuna ordinea in Mediterana.

  Astazi pirati nu mai exista dar dumneavoastra puteti explora locurile exceptionale in care se ascundeau acestia.

  Puteti sa faceti una din croazierele celor 7 sau 12 insule (functie de oferta) de pe coasta Oludenizului si a imprejurimilor, cu imbarcare direct de pe plaja.
  Puteti urca cu masina de teren pe Varful Babadag, la 1969 m si sa plutiti cu parapanta in tandem sau cu parapanta dumneavoastra, deasupra unui peisaj fantastic!
  In mica statiune puteti petrece timpul la un bar sau la o terasa, intr-o atmosfera aproape pur englezeasca avand in vedere ca englezii sunt majoritatea turistilor din Oludeniz, Fethiye si Gocek.

  Nu mai zicem de plaja de exceptie cu nisip si pietris si apa marii turcoaz, de laguna albastra cu ape linistite sau de padurile de pini ce va inconjoara din toate partile.