Resetare parola

DIDIM

    Didim - localitate cu rezonanta istorica, se gaseste in apropierea orasului antic Didyma. A fost denumit astfel in 1997 pentru al diferentia fata de alte localitati din turcia cu numele sau vechi (Yenihisar - insemnand cetatea noua sau castelul nou). In anii '80 a inceput dezvoltarea orasului ca punct turistic, printr-o multime de cartiere de vile cumparate initial de familii de turci din Ankara. Apoi, la inceputul anilor 2000 cateva mii de cetateni britanici sau adaugat rezidentilor pe timpul verii prin propritatile achizitionate aici. Alaturi de aceste cartiere de vile, au aparut si mai multe resorturi din care anul acesta veti gasi in oferta noastra de mai jos 3 hoteluri.

    Astazi Didim are circa 25 000 locuitori care traiesc in principal din turism. Noul port de iahturi numit D-Marin Didim - o investitie de 50 milioane de dolari - aduce un plus de valoare la Didim.

    Desi statiunea in sine este destul de linistita, potrivita pentru familii cu copii mici, exista in zona si cateva cluburi, discoteci si baruri care sa ii dezmorteasca pe cei tineri. Plaja orasului Didim, numita Altinkum, este principala atractie pentru cei dornici de plaja si baie.

    Alaturi de turismul litoral, in zona puteti vizita ruinele templului Ionian Apollo, precum si orasul antic Miletos. Daca sunteti cu masina, in aproximativ 1-2 ore de la Didim, ajungeti la Kusadasi, Efes, sau Bodrum.